از طرفی رای اصلاح طلبان به سبد رای هاشمی اضافه شده است. برخلاف بسیاری از گمانه زنی ها این بار انتخابات سه قطبی با محوریت لنکرانی، جلیلی؛ ولایتی و حداد و قالیباف و یک نماینده از گفتمان سازش هاشمی بهرمانی، عارف،روحانی به چند دلیل می باشد:
۱-با توجه به ثبت نام هاشمی در لحظات آخر بعید به نظر می رسد بخواهد از عرصه رقابت کنار رود. بعلاوه در جبهه اصلاحات کسی گزینه مطرح یوجود ندارد که بتواند در مقابل گفتمان اصول گرایی به رقابت بپردازد. از آن جایی که این حضور برای احیای اصلاح طلبان ضروری است، احتمال کناره گیری وی از دور رقابت ها بسیار ضعیف است.
۲- به نظر می رسد که اصلی ترین رقیب طیف سازش بنا به چند دلیل لنکرانی است. اول اینکه با برنامه و تیم قوی نسبت به بقیه کاندیدا به عرصه آمده است. دو این که نظر صریح علامه مصباح بر اصلح بودن لنکرانی است. با توجه به این موارد نه جلیلی و نه ائتلاف پیشرفت؛ قالیباف،ولایتی و حداد؛ بنا به اظهار نظر هایشان و طبق تجربه سال ۸۴ به نفع لنکرانی کنار نخواهند رفت.
۳- در نظرسنجی ها قالیباف و ولایتی تقریبا محبوبت یکسانی دارند. با این تفاوت که قالیباف رای طیف مذهبی را در سبد آرای خود ندارد و احتمال این که خروجی ائتلاف پیشرفت ولایتی باشد کم است. اما قالیباف که نزدیک ۸ سال است که فعالیت های زیادی در این زمینه انجام داده است، به کنار کشیدن تن نخواهد داد و در رقابت های انتخابات شرکت خواهد کرد. از طرفی چون ولایتی نیز خود را در مقابل هاشمی قرار نمی دهد و جلیلی هم با توجه به این که در لحظات آخر ثبت نام نموده است، کنار نخواهد کشید. در خوشبینانه ترین حداد عادل و ولایتی به نفع جلیلی کنار خواهند رفت و بنابر این رقابت اصلی انتخابات بین هاشمی،قالیباف، لنکرانی و جلیلی جریان خواهد داشت. به احتمال قوی انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد. و رقابت ها در دور دوم به یکی از دو حالت ادامه خواهد داشت:
به دلیل این که قالیباف و مشایی رای قابل توجهی بین اصولگرایان ندارند، اگر بتوانند رای هاشمی را بشکنند، هاشمی شانس کمتری برای ورود به دور دوم انتخابات خواهد داشت. در این صورت جلیلی و لنکرانی در دور دوم به رقابت خواهند پرداخت. که این نوع رقابت در نوع خود پیروزی عظیمی برای گفتمان انقلاب اسلامی محسوب می شود.
اما اگر قالیباف و مشایی نتوانند رای هاشمی را بشکنند، هاشمی به دور دوم انتخابات راه می یابد. از طرفی از اصول گراها هم لنکرانی با هاشمی رقابت خواهد کرد. به دلیل این که اولا لنکرانی دارای تیم و برنامه منسجم می باشد لذا می تواند اعتماد طیف بیشتری از اصول گرایان را جذب کند. چرا که نداشتن تیم و برنامه در مورد احمدی نژاد ضربه ای به این طیف زده است. ثانیا جلیلی در بین عموم جامعه شناخته شده نیست. اما جبهه پایداری بین نیروهای مذهبی ، عموم مردم و شهرستان ها با توجه به این که مدت زمانی است که فعالیت خودر را آغاز کرده است دارای مقبولیت بیشتری است لذا می تواند رای بالایی برای لنکرانی به ارمغان آورد.